23948sdkhjf

Storudsalg sendte DSV-aktier ned i C20-indeks

Kuwaitisk storaktionær satte tre millioner DSV-aktier til salg.

DSV-aktien tog et markant dyk mandag, da den kuwaitiske storaktionær Agility i samarbejde med storbanken Goldman Sachs og andre finansielle institutioner sendte flere end tre millioner DSV-aktier til salg til en ganske favorabel pris.

Hvor DSV-aktien lukkede fredag med en kurs på 1.326,50 kroner, blev DSV-aktien sat til salg for 1.250 kroner stykket. Dermed kunne købere erhverve DSV-aktioner med en rabat på næsten seks procent.

Resultatet blev forudsigeligt, at DSV-aktiens kurs tog et dyk på 4,7 procent op Fondsbørsen i København.

Det skriver Euroinvestor og flere andre medier mandag.

DSV har mandag lagt sig nederst i det danske C25-indeks, efter at storaktionæren Agility har solgt mere end 3 mio. aktier i den danske logistikkoncern.

Kuwaitiske Agility blev storaktionær i DSV i 2021, da DSV købte selskabet Global Integrated Logistics af Agility. Her modtog Agility 19,3 millioner DSV aktier som betaling.

Det svarede da til nær ved otte procent af aktiekapitalen i DSV. I forbindelse med DSV’s opkøb af egne aktier, der derefter er blevet annulleret (hvorved de resterende aktier er blevet mere værd) var Agilitys aktiepost ved årsskiftet øget til 8,8 procent.

Det er den aktiepost, som Agility nu sælger ud af.

Agility ejede 8,8 pct. af aktierne i DSV, fremgår det af Agilitys årsregnskab for 2022, der er offentliggjort lørdag. Det svarer til 19,3 mio. aktier i DSV.

DSV købte i 2021 Agilitys logistikforretning Global Integrated Logistics. Finansieringen af købet bestod i 19,3 mio. aktier i DSV, svarende til knap 8 pct. af aktiekapitalen dengang.

Agility-årsregnskab

Storudsalget kommer efter Agility lørdag offentliggjorde selskabets årsregnskab for 2022. Investerings-og operatør selskabet fokuserer på langsigtede investeringer i logistik og supply chain management selskaber, samt infrastrukturselskaber, rapporterer om en nettoomsætning på 863 millioner kuwaitiske dinarer (kursen er omkring 3,27 USD for en kuwaitisk dinar. Det er godt 77 millioner KD mere end året før.

Driftsresultatet (EBITDA) blev forbedret med knap 67 millioner KD til 180 mio. KD.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875