23948sdkhjf

Scan Global forventer udfordrende markedssituation

Scan Global Logistics regner med at holde niveauet selvom markedssituationen er udforende

Det danske logistikselskab Scan Global Logistics regner med, at 2023 byder på et presset globalt fragtmarked.

Det fremgår af virksomhedens årsrapport, som netop er blevet udgivet.

- Med de øgede makroøkonomiske udfordringer, højere inflation samt den fortsatte usikkerhed efter krigen i Ukraine, forventer vi en afledt effekt på det globale fragtmarked i 2023, skriver virksomheden i rapporten.

Det betyder imidlertid ikke, at Scan Global Logistics forventer et markant lavere driftsresultat (ebitda), end i 2022. Omvendt regner virksomheden heller ikke med en overvældende vækst, men satser på at lande med et resultat der ligner det selskabet nåede sidste år.

I 2022 lå driftsresultat for virksomheden på 1206 mio. kroner mens årsrapporten viser et forventet driftsresultat på mellem 1130 mio. og 1230 mio. kroner.

- Den faldende efterspørgsel i anden halvdel af 2022 forventes fortsat at have en indvirkning på første halvår af 2023 og påvirker fragt mængderne. Vi forventer dog en tilbagevenden af mængderne i andet halvår af 2023, hvor vi regner med at nå mere normaliserede niveauer, skriver virksomheden.

Overordnet set må man altså betegne virksomheden som optimistisk, på trods af en markedssituation, som i første halvår ser vanskelig ud.

Det er nemlig værd at bemærke at Scan Global Logistics resultat for 2022 var væsentligt over de foregående år, og dermed må det betegnes som en succes, hvis virksomheden lander på nogenlunde samme niveau i et marked, hvor logistiksektoren generelt forventer nedgang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125