23948sdkhjf

Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA

Transportvirksomheden Knight-Swift køber konkurrenten U.S. Express

Knight-Swift Transportation Inc. køber konkurrenten U.S. Express Enterprises. Det meddelte parterne tirsdag.

Dermed står Knight-Swift – der angiveligt er den største aktør inden for fullload transport på lastbil i USA – med udsigten til at kunne udvide sin indtjeningsbase med 30 procent.

Bestyrelser og ledelse for begge selskaber har anbefalet transaktionen, der betyder at Knight-Swift betaler USD 6,15 per aktie i U.S. Express. Transaktionen forventes at være fuldfært i løbet af andet kvartal eller starten af tredje kvartal.

Samlet forventes prisen på handlen at løbe op i omkring 808 millioner dollars – hvilket svarer til knap 5,6 milliarder kroner. Beløbet omfatter ikke omkostningerne i forbindelse med handlen.

Den aftalte pris betyder, at Knight-Swift betaler overpris på 310 procent i forhold til U.S.

Vi forventer at anvende den samme opskrift som vi har anvendt ved tidligere vellykkede opkøb Dave Jackson, CEO i Knight-Swift

Ifølge meddelelsen skal U.S. Express fortsætte som et selvstændigt brand med egne driftsaktiviteter.

Ifølge Knight-Swift skal opkøbet være med til at understøtte Knight-Swifts udbygning af et nationalt styk-gods-netværk (Less Than Truckload (LTL)

- Muligheden for at tilføje et af de største og mest kendte mærker i vores branche, med betydelige muligheder for at forbedre indtjeningen, få nye kunder og nå ud til flere professionelle chauffører, har været en stærk motivation for købet, udtaler Knight-Swift CEO, Dave Jackson.

Han tilføjer:

- Vi forventer at anvende den samme opskrift som vi har anvendt ved tidligere vellykkede opkøb, da vi og U.S. Express begge anvender den samme best practice. Selvom det vil tage tid, især i betragtning af det nuværende fragtmiljø, ville vi ikke have gennemført opkøbet, hvis vi ikke var sikre på at investeringen vil bidrage positivt til forretningen inden for et par år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081