23948sdkhjf

Norges transportsektor er pjattet med jernbane

Ifølge Norges statsejede jernbaneselskab har landets transportsektor stor appetit på jernbanefragt 

Mens jernbanegodset har trange kår her hjemme, er det i fremgang i Norge.

Sidste år steg den samlede godstrafik på de norske jernbaner med to procent. Og selvom det er en mindre vækst end i 2021 glæder de sig stadig hos Bane Nor, hvor de har ansvaret for det norske tog infrastruktur.

– Vi får tydelige signaler fra virksomhederne i transportbranchen om, at de ønsker øget brug af jernbane. Hovedsageligt kan det relateres til miljø og klima, energibesparelser og chaufførmangel, udtaler Oskar Stenstrøm, godsdirektør i Bane Nor, i en pressemeddelelse om udviklingen.

Overbelastede strækninger

Alt er dog ikke fryd og gammen hos Bane Nor.

Flere af de norske strækninger er nemlig overbelastet, og jernbanenettet har derfor svært ved at håndtere den stigende efterspørgsel. Derfor opfordrer det statsejede jernbaneselskab til en forbedring af infrastrukturen.

Hvis vi skal lykkedes med at imødekomme transportsektoren behov for energieffektiv og grøn omstilling, er det afgørende, at vi får et øget fokus på banegodset, siger Oskar Stenstrøm

Selvom der samlet set er kommet mere gods, er der også nogle strækninger, som har oplevet tilbagegang. Det gælder eksempeltvis Ofotbanen, som grundet et fald i malmtransporterne er gået 4 procent tilbage.

Læs mere om banegods:

"Beskat vejtransporten og brug pengene på jernbane”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125