23948sdkhjf

Transportbranchens nye faglige fyrtårn

Trafikminister Flemming Hansen klippede snoren ved indvielsen af det nye uddannelsescenter på det nye domicil hos DTC i Vejle

Trafikminister Flemming Hansen klippede snoren ved indvielsen af det nye uddannelsescenter på det nye domicil hos DTC i Vejle



Transportbranchens Uddannelsescenters nye bygning blev forleden indviet ved en ceremoni med deltagelse af ca. 150 gæster fra hele landet. Selve åbningen af det nye domicil, der ligger på et højt punkt i DTC i Vejle, blev markeret ved, at Trafikminister Flemming Hansen klippede den røde snor.

Inden snoren blev klippet sagde Flemming Hansen bl.a., at uddannelse og kompetence er helt afgørende for virksomhedernes fremtidige konkurrenceevne såvel nationalt som internationalt, og at der ingen tvivl er om, at uddannelse og kompetenceudvikling får en stadigt voksende betydning, sagde ministeren og fortsatte:

- Beskyttelse af kundernes behov og de tekniske muligheder gør, at kravene til løsning af opgaverne stadig udvikler sig. For mig som trafikminister er uddannelse også et meget vigtigt emne, når jeg arbejder med trafiksikkerhed og bilisternes adfærd. Desværre har de tunge køretøjer en høj grad af ulykker forstået på den måde, at ulykkerne som regel er meget alvorlige, når tunge køretøjer er involveret, sagde ministeren og understregede:

- Der er ofte tale om tab af menneskeliv eller alvorlig invalidering. Vi husker alle sommerens alvorlige ulykker også i Vejle, der jo viser hvor galt det kan gå, når det går galt i trafikken. Men jeg ved, at erhvervet selv har meget meget stor fokus på trafiksikkerhed - og lægger vægt på uddannelse. Og det er jeg selvfølgelig meget glad for.

Et godt samarbejde

- Det er af væsentlig betydning, at uddannelsesaktiviteterne forgår samlet og koordineret med aktiv støtte fra alle dele af branchen. Uddannelsescenteret er et helt konkret bevis på et godt samarbejde inden for transportbranchen - det er væsentligt, at organisationerne på området - såvel arbejdsgiver- som arbejdstager- og brancheorganisationerne bakker op omkring uddannelsen, fremhævede Flemming Hansen, som fortsatte:

- Den indstilling til i fællesskab at tage erhvervets udfordring op, som dette samarbejde er udtryk for, er efter min opfattelse fremtidens løsning, det er det ikke alene i transportbranchen, men snart sagt indenfor alle områder i erhvervslivet.

- Uddannelsescentret er et udtryk for, at branchen sætter fokus på at forbedre uddannelsesniveauet i transporterhvervet i bestræbelserne på fortsat at kunne konkurrere med effektivitet og dynamik. Derfor er det vigtigt, at alle i virksomheden skal have en længere uddannelse, sagde trafikminister Flemming Hansen.

Allerede i brug

Det nye domicil, der er på 1050 m2, er allerede taget i brug for en uge siden. To hold kursister, hvoraf det ene hold er et vognmandskursus, er allerede startet i den nye bygning. Transportbranchens Uddannelsescenter A/S ejes af tre organisationer inden for branchen, nemlig TSU, der står for Transportsektorens Uddannelsesfond og som er ejet af ATL og SID, samt DTL, der som bekendt står for Dansk Transport og Logistik samt ITD, der står for International Transport Danmark. Sekretariatet for Danmarks Transport Akademi vil også få adresse i det nye domicil ved DTC i Vejle.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093