23948sdkhjf

Fransk fokus på færdelsovertrædelser

Det franske politi retter i 2004 særlig fokus på færdselsovertrædelser, oplyser ITD. Det er en følge af, at der i 2003 blev konstateret en stigning i antallet af trafikulykker i Frankrig

Det franske politi retter i 2004 særlig fokus på færdselsovertrædelser, oplyser ITD. Det er en følge af, at der i 2003 blev konstateret en stigning i antallet af trafikulykker i Frankrig



ITD har set nærmere på de nye regler, som bl.a. betyder, at køretøjer kan beslaglægges indtil der stilles sikkerhed for bøde-betaling.

Små overtrædelser som ulovlig parkering udløser en bøde (sikkerhedsstillelse) på ? 7,-. Overtrædelser, hvor ingen tredjepart er indblandet, kan give bøder på op til ? 375,-. Eksempler kunne være, hvis chaufføren kører for hurtigt eller overskrider en fuldt optrukken linje midt på vejen.

Medbringer en chauffør den originale fællesskabstilladelse, og ikke den lovpligtige bekræftede kopi, risikerer han en bøde på op til ? 2.250,-

Skal betales på stedet

Beløbene er såkaldte sikkerhedsstillelser, der skal betales på stedet. Politiet kan beslaglægge køretøjet, indtil sikkerhedsstillelsen er blevet betalt.

Chaufføren får et bilag af politiet, der viser, at det drejer sig om en sikkerhedsstillelse (consignation). Sagen skal gennem retslig behandling, før den endelige bødestørrelse bliver fastsat.

Den franske betjent sender herefter papirerne til politiretten Tribunal de Police, hvor sagen bliver behandlet. Sagsbehandlingen sker på grundlag af de foreliggende papirer. Chaufføren skal ikke være til stede.

ITD oplyser, at retten herefter kan vælge at 1: indstille processen (meget sjældent), 2: anerkende bøden, 3: forhøje bøden eller 4: nedsætte bøden.

Dommen bliver sendt til chaufføren i form af en besked (ordonnance penale).

Derefter har chaufføren 30 dage fra modtagelsestidspunktet til at gøre indsigelser i form af enten et anbefalet brev til retten, ved personlig tilstedekomst eller gennem en en advokat.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.882