23948sdkhjf

Ud i naturen med Toyota RAV4 og Land Cruiser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der er stor forskel på, om du kører ud i naturen med en Toyota RAV4 eller en Toyota Land Cruiser.

For på trods af et 4WD-look på begge modeller, er RAV4 en SUV med plads til hele familien – og Land Cruiseren ”the real deal”, når det kommer til firhjulstræk i den absolutte luksusklasse. Alligevel kan du sagtens komme langt omkring i naturen med begge biler.

Er du og resten af din familie til et liv i det fri, og ture i uvejsomt landskab, har tanken om en 4-hjulstrækker sikkert strejfet dig flere gange.

Og har du sagt firhjulstrækker kommer du ikke uden om den legendariske Toyota Land Cruiser. Den har i efterhånden flere generationer har været førstevalget blandt folk med hang til mudder under skærmkanterne, når de også gerne vil køre luksuriøst.

Toyota RAV4 – hvad er det?
Men når du lander på Toyotas hjemmeside for at tjekke den nyeste Land Cruiser-model ud, kan du ikke undgå at spørge dig selv, om Toyota også har en mindre 4-hjulstrækker i deres produktportefølje.

For ved første øjekast ligner Toyota RAV4 en fuldblods firhjulstrækker i mindre format. Men sådan er det ikke helt fat.

For faktisk var Toyota RAV4 den første SUV i verden. Navnet var bare ikke opfundet endnu, da Toyota lancerede den første RAV4 i 1994 – altså for snart 30 år siden. Dengang var den et særsyn med sin sammensmeltning af en sedan, hatchback, stationcar og 4WD. Men i dag er det en af de mest populære biltyper, som stort set alle bilproducenter har en eller flere af i deres produktportefølje”, fortæller de hos MTH Biler i Nykøbing Mors, som er en af den nordvestjyske Toyota-forhandlers 5 afdelinger.

Så hvis du drømmer om firhjulstræk, er det ikke en Toyota RAV4, du skal købe. For den fås slet ikke med firhjulstræk. Til gengæld kan du få den som en særdeles økonomisk og miljøvenlig Plugin-hybrid, der kan køre op til 75 km på ren el, og accelerere fra 0 til 100 på bare 6 sekunder.

Toyota Land Cruiser – luksusbilen i ulveklæder
Omvendt bliver du også skuffet, hvis du køber en Toyota Land Cruiser for at få den rå køreglæde ved en rigtig 4WD-bil.

For i praksis er Toyota Land Cruiser lige så meget en luksusbil som nogle af de dyreste Mercedes-modeller. Den er bare pakket mere råt ind.

Det betyder, at du kan køre mere stilfuldt og behageligt end dem, som vælger de klassiske firhjulstrækkere fra Land Rover og Jeep.

Så uanset om du vælger en Toyota Land Cruiser eller RAV4, får du en helt anden bil end du forventer – heldigvis på den fede måde. Ønsker du at få en prøvetur i din nye Toyota hos en forhandler i Nordjylland, så bør du opsøge en af MTH Bilers 5 afdelinger.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.047